4 pași spre organizarea corectă a timpului

4 pași spre organizarea corectă a timpului

0

Care este diferența dintre oamenii de succes și cei care nu au ajuns în viață prea departe? Organizarea eficientă a timpului. Oamenii care știu cum să-și structureze timpul, au șanse de succes mai mari în viață comparativ cu ce ce-și programează activitățile ineficient.

chasy-vremya-makro-6043Pe lista mea era o mulțime de activități pentru care nu găsesc timp. Nu reușeam să termin cartea pe care am început-o, nu aveam timp pentru ieși în oraș cu prietenii, nu mai privisem serialul preferat de câteva săptămâni… Recent le-am terminat pe toate și am formulat rețeta perfectă pentru organizare eficientă a timpului.

  1. Primul pas este stabilrea obiectivelor pentru o perioadă de cel puțin câteva luni. Este mai ușor să lenevești având scopuri de viitor bine determinate, nu?
  2. Fiecare scop poate fi realizat prin efectuarea mai multor sarcini. Următorul pas ar fi crearea unei liste de sarcini și gruparea acestora conform urgenței.
  3. Urmează repartizarea activităților în timpul unei zile. În acest caz, îndeplinirea sarcinii depinde de 2 factori decisivi: urgența și importanța. Mai întâi ud florile, apoi mă gândesc la lista de shopping pentru iarnă.
  4. Activitățile care irosesc timpul trebuie eliminate din lista zilnică. Odihna și distracția sunt mai plăcute dacă sunt precedate de efort și nu sunt plănuite din timp. Activităție spontane sunt o sursă de emoții plăcute și energie pozitivă pentru întreaga zi!

NU SUNT COMENTARII

Lasă un comentariu