5 leacuri rapide pentru întărirea sistemului imunitar

5 leacuri rapide pentru întărirea sistemului imunitar

0

Imunitatea reprezintă capacitatea organismului viu de a se apăra împotriva microbilor și substanțelor toxice, iar despre cum să ne menținem imunitatea crescută este o adevarată provocare în ziua de astăzi. Tocmai din acest motiv m-am gândit să vă ară în acest articol câteva leacuri rapide pentru întărirea sistemului imunitar.

Mierea și usturoiul este un foarte bun remediu naturist pentru întărirea imunității. Se prepara o tinctură din părți egale de suc de lamăie, miere de albine și tinctură de usturoi. Prepararea tincturii: o sticlă de culoare închisă se umple 1/4 cu usturoi pisat, se toarnă țuică de calitate până se umple și se lasă la macerat 21 de zile. Se bea o data pe zi, seara, înainte de culcare, câte 30 ml de tinctură.

Sirop de catină. Mai degraba medicament decat aliment, acest siropul n-ar trebui să vă lipsească din casă mai ales dacă aveți copii mici. Modul de preparare este foarte simplu: se curăță cătina de codițe, se spală bine și se dă prin robotul de bucătărie. Amestecul se strecoară printr-o pânză de tifon, iar siropul rezultat se pune într-un vas de plastic. După 24 de ore, la 1 litru de sirop se adaugă ½ kg miere de albine și se amestecă bine până la omogenizare. Siropul se păstrează la rece și se poate consuma până la doi ani.

Ceaiuri pentru suportul imunitar. Cele mai bune ceaiuri sunt: echinaceea, cătina și macesele. Acestea sunt considerate cele mai bune stimulente imunitare. Se pot administra sub forma de pulbere, pastile, tinctura– toate metodele ajută la întărirea sistemului imunitar.

Lămâie, ghimbir și miere. Acest sirop are toate proprietățile necesare pentru a lupta cu o eventuală infecție virală sau a vă proteja de ele. În plus, este foarte eficient în tratarea tusei și ameliorarea durerile de gât.  Îl pregătim în felul următor: feliem lămâile (1cm) și ghimbirul (cât mai subțire). Ingredientele se pun în mai multe straturi, în borcan. Câteva felii de lămâie, câteva de ghimbir și 1-2 linguri de miere. Strivim ingredientele. Apoi repetăm straturile și strivirea, până se folosesc toate ingredientele. Lămâia va elimina mult suc. Toarcem  restul mierei apoi închidem ermetic borcanul și îl tulburăm până se omogenizează. Păstrăm siropul la frigider, până la 4 săptămâni.

Sucul de pătrunjel este un antioxidatfoarte bogat în vitamina C. Ca orice legumă cu frunze de culoare , verde-închis, pătrunjelui conţine cantităţi importante de fier, necesar pentru producerea globulelor roşii si prevenirea anemiei. Se prepară foarte ușor: spalați frunzele şi mărunțițile în blender împreună cu o cană cu apă. Consumați în fiecare zi, timp de o săptămână, câte o cană cu suc proaspăt de pătrunjel.

 

NU SUNT COMENTARII

Lasă un comentariu