Alege culorile potrivite pentru casa ta

Alege culorile potrivite pentru casa ta

0

Alegerea culorilor fiecărei camere dintr-o casă nu este o decizie grea, e îngrozitor de grea! Dacă alegi culori neutre, casa va părea monotonă, fără un stil anume.
Dacă alegi culori prea curajoase, va fi dificil să ajungi la o senzație de confort și căldură. Culoarea potrivită trebuie să se potrivească arhitecturii casei și săvorbească despre oamenii care trăiesc aici.

greenroomCare este rolul cel mai important al culorii într-o cameră?

Culoarea creeaza atmosfera din camera. De aceea, atunci când alegi o culoare, trebuie să te gândești cum vrei să te simți în camera respectivă.

O culoare in toată casa sau un mix de culori?

În general, este destul de important să existe un stil comun de la care să pornească stilurile fiecărei dintre camerile unei case. De aceea, se pot folosi două culori de bază culori și alte câteva mai îndrăznețe pentru accentuarea detaliilor. Acest lucru oferă continuitate și, în același timp, conferă personalitate fiecarei încăperi.

amazing-red-kitchen-home-interior-design-ideasCombinații clasice de culori

Cele mai inspirate combinații de culori sunt: albastru si alb, galben si verde, rosu și negru. Biblioteca este un loc special în casa: ea trebuie vopsită în combinații ciocolătii-arămii sau verde închis-albastru marin. O altă combinație clasică reușită este griul și albastrul.

Cum alegi nuanța potrivită a unei culori?

Alege culoarea pe care o dorești în 3 nuanțe diferite: una carețti se pare cea mai frumoasa, și apoi o nuanță mai deschisă și una mai închisă față de cea principală. Vopsește apoi de probă cu aceste 3 nuanțe un colț luminat al camerei și un colț întunecos. Observă-le in momente diferite de zi și noapte, și apoi ia decizia.

Ai cum să greșești dacă alegi o culoare neutră?

Totul depinde de casă, de amplasarea ei, de arhitectură și de personalitatea proprietarului. Întotdeauna trebuie să existe un echilibru între aceste elemente. O casă neutră în totalitate poate fi plictisitoare.

purple lila room design colourRelația culoare-decor

Culoarea este cheia întregului aspect al camerei. Dacă este o camera mare, picteaz-o în culori deschise, calde, care sa creeze aspectul de apropiere a pereților. Daca este o camera mică, folosește culori reci, care să creeze aparența de depărtare a pereților. Culorile decorațiunilor trebuie să se asorteze cu culoarea camerei.

Culori îndrăznețe

Uneori oamenii se tem de culori, în special de culorile închise. În ultima instanță, trebuie să-ți urmezi inima: dacă iți place o anumită culoare, testeaz-o! Dacă iți place în continuare, nu-ți fie frică s-o folosești!

NU SUNT COMENTARII

Lasă un comentariu