Bicarbonatul de sodiu – primul ajutor în gospodărie

Bicarbonatul de sodiu – primul ajutor în gospodărie

0

Bicarbonatul de sodiu este indispensabil în gospodărie pentru proprietatea lui de a curăța aproapre orice în casă. Iată la ce poate folosi bicarbonatul de sodiu:

 1. Pentru a scoate mirosurile urâte din borcane, trebuie doar să adaugi un pic de praf în borcanul gol, apoi să clătești bine recipientul.
 2. Dacă ți se pare ca există un miros ciudat în frigiderul tău, pune în el un plic deschis cu bicarbonat de sodiu pe care îl vei schimba lunar. Diferența se simte.
 3. Bicarbonatul înlătură mirosul neplăcut al gunoiului dacă împrăștii praful pe fundul coșului sau deasupra deșeurilor aruncate.
 4. Pentru a curăța jucăriile copilului tău, dizolvă patru linguri de bicarbonat într-un sfert de pahar de apă. Înmoaie un burete în soluția obținută și șterge jucăriile.
 5. Pune o cană de bicarbonat în cutia în care ții detergentul de rufe și amestecă bine. Hainele spălate astfel vor avea o culoare impecabilă.
 6. Stropește covorul cu un amestec de apă cu puțin bicarbonat, înainte de a da cu aspiratorul. Îi vei reîmprospata culoarea.
 7. Curăță mobilierul din grădină înainte de a-l depozita pentru iarna curățindu-l cu bicarbonat cu un burete ud.
 8. La prelucrarea cu o pastă din bicarbonat și puțină apă, argintul își recapătă luciul. Ai nevoie de o periuță de dinți cu care vei aplica pasta pe bijuteria ce trebuie restabilită. După prelucrare, șterge argintul cu un șervețel curat.
 9. Acest praf curăță foarte bine podeaua din baie și toaletă.bicarbonatul-de-sodiu
 10. Aparatul de cafea poate fi curățat cu ușurință cu ajutorul unui amestec făcut dintr-un sfert de plic de bicarbonat și un sfert de litru de apă.
 11. Pentru a elimina mirosul neplăcut al încălțămintei, presară bicarbonat în ele.
 12. Conferă luciu farfuriilor și stralucire tigăilor și oalelor amestecând detergentul de vase cu două linguri de bicarbonat. Vesela va arăta la fel ca în ziua în care ai cumpărat-o.
 13. Pentru ca șamponul să aibă un efect mai bun, presară niște bicarbonat în mână când te speli pe cap și vei scăpa mai ușor de resturile de gel, spumă de păr sau fixativ.
 14. Dacă ai vărsat ceva urât mirositor pe tapițerie, împrăștie puțin bicarbonat pe pată, lasă-l să acționeze 15 minute și apoi curăță bine cu apă locul respectiv.
 15. Mobila ta are pete? Pune pe un burete umed puțin bicarbonat și aplică direct pe mobilă. Aceeași metodă se folosește pentru a elimina urmele de creion de pe pereți.
 16. Bicarbonatul este foarte eficient pentru a suprima mirosul bureților de vase. Tot ce trebuie să faci este să lași bureții într-un amestec de patru linguri de bicarbonat cu o jumătate de litru de apă caldă.
 17. Dacă vrei ca animalul tău de casă să miroase frumos, între spălări poți să-i presari bicarbonat pe blăniță, apoi să-l perii.
 18. Pune pe un burete umed puțin bicarbonat și curăță cu el interiorul și exteriorul cuptorului cu microunde. Va străluci!

NU SUNT COMENTARII

Lasă un comentariu