Alimente care combat astenia de primăvară

Alimente care combat astenia de primăvară

0

Cu toții așteptăm cu nerăbdare căldura, soarele și copacii înfloriți la fiecare colț de stradă. În sfârșit vine primăvara! Dar, din păcate, o dată cu primăvara foarte des vin și surmenajul psihic, oboseala, durerile de cap, dereglările de somn. Toate acestea sunt cauzate de lipsa vitaminelor în organismul nostrum. Pentru a evita aceste probleme și a ne bucura de venirea anotimpului drag, v-am pregătit o listă de alimente bogate în vitamine care întăresc bine organismul și îl pregătesc pentru venirea primăverii.

salata-cu-spanac-cu-branza-de-capraSpanac

Fiind bogat în fier și acid folic, spanacul îmbunățățește vederea, iar datorită conținutului bogat de clorofilă se recomandă persoanelor ce sufera de anemie, oboseală sau sunt des tensionați. Cel mai bun este consumul sub forma crudă sau cât mai puțin fiert. Se poate folosi sub formă de salată, supă cremă sau smoothie.

sfecla-rosie-la-borcan

Sfeclă roșie

Sucul de sfeclă ajută la curățarea și refacerea sângelui, este tonic și crește rezistența organismului. Este considerat un stimulent digestiv și hepatic. Conține vitamina B, potasiu, fier, magneziu și alte minerale importante. Ajută la eliminarea toxinelor, îmbunătățește sistemul imunitar, împiedică depunerea colesterolului pe pereții vaselor de sânge și ajută la scăderea tensiunii arteriale.

ceaiul-negru-si-sucul-de-portocale-scad-riscul-de-cancer-ovarian-281393Portocale

O portocală pe zi ține depresia și oboseala departe de tine. Bea în fiecare zi suc natural de portocale. Ar fi bines ă îș prepare singur la tine acasă, și te vei simți cu mult mai energic și revigorat. Acest fruct bogat in vitamina C oxigenează organismul și creierul.

felie-de-castraveteCastravete

Castravetele are o mulțime de calități importante: stimulează creșterea părului, datorită conținutului ridicat de silicon și sulf, mai ales atunci când este folosit împreună cu morcovi, salată verde și spanac sub formă de suc, are proprietăți curative și detoxifiante. Ajută la scăderea tensiunii arteriale, conține săruri care împiedică apariția constipației, iar coaja lor este bogată în fibre, lucru care ajută digestia și scade colesterolul.

nuci-loklNuci 

Nucile sunt bogate în acizi grași Omega 3. Acestea nu numai că sunt grăsimi sănătoase pentru organism, dar și contracarează oboseala și ameliorează simptomele de depresie ușoară.

mancare_de_urzici_53449500Urzici 

Remineralizează întregul organism și întăresc sistemul imunitar. Ajută la scăderea zahărului din sânge, au efect detoxifiant , diuretic și antimicrobian. Cine suferă de anemie de primăvară, ar trebui să consume cât mai multe urzici.

 

 

 

 

NU SUNT COMENTARII

Lasă un comentariu