Cum animalul de companie te scapă de stres și anxietate

Cum animalul de companie te scapă de stres și anxietate

0

Un animal de companie poate fi un bun prieten pentru stăpînul său și îi va fi devotat pentru tot restul vieții. Nu oricine este pregătit să accepte un animal în casa și în inima sa, din acest motiv am decis să scriu despre avantajele și dezavantajele animalelor de companie.

cat-dog-parkPRO: Remediu pentru minte și corp

Cei care au un animal de companie știu câtă dragoste și energie pozitivă poate oferi această creatură mică. Indiferent de specie, mărime și vârstă, animalele de companie aduc multe beneficii pentru sănătatea familiei din care fac parte. Ei sunt un bun remediu antistres, pot regla ritmul cardiac și tensiunea arterială și ajută la scăderea nivelului de colesterol rău din sânge.

PRO: O stare de spirit mai bună

Animalele de companie pot preveni sentimentele de izolare și depresiile pentru că alungă senzația de singurătate. Persoanele ce au grijă de animale de companie au mai multă încredere în sine și sunt mai puțin predispuși spre anxietate. Datorită micilor noștri prieteni, în organism crește nivelul serotoninei și dopaminei, fapt ce ajută la eliminarea stresului cotidian.

dog-cat-kitten-kotenok-sobakaPRO: Mai multă responsabilitate

Într-o familie care are grijă de un animal de companie cresc copii responsabili, sociabili și altruiști. Animalele de companie ajută la stimularea dezvoltării emoționale la copii, îi învață să fie onești și loiali. Deseori, animalele de companie sunt primii prieteni pe care micuții îi au înainte de a se integra în societate și le arată copiilor că o prietenie adevărată este durabilă și înseamnă mult devotament.

CONTRA: Riscul de a avea alergii

Sunt des întîlnite cazuri de alergii provocate de animale, acesta fiind unul din motivele de a renunța la prezența unui animal de companie. Dacă ai alergie de la blana pisicii, poți opta pentru un câine, în cazul în care nu dorești să renunți la ideea de a avea un prieten pufos și drăguț lângă tine.

CONTRA: Un animal de companie necesită timp

Orice animal de companie are nevoie de hrană și îngrijire, iar tu îți asumi responsabilitatea de a le oferi odată ce ești stăpânul lor. Joaca, plimbările și vizitele la veterinar sunt alte activități care cer timp și dedicație. Lipsa de atenție poate provoca reacții imprevizibile din partea animăluțului: îți poate murdări casa, poate roade mobilierul, hainele sau încălțămintea. Dacă nu acorzi destul timp și atenție igienei animăluțului tău, te poți pomeni cu miros neplăcut în casă, puf pe covor și canapea și multe zgârieturi pe mobilier.

NU SUNT COMENTARII

Lasă un comentariu