Cum păstrăm frigiderul curat

Cum păstrăm frigiderul curat

Frigiderul este aparatul electrocasnic care necesită o atenție constantă. Alimentele, pe lângă temperatura scăzută, necesită și alte condiții pentrua fi păstrate. Iată câteva reguli care trebuie respectate pentru a menține frigiderul într-o sare optimă pentru păstrarea alimentelor.

  • Șterge imediat orice picătură de sos sau de lapte care se varsă. E mai ușor să le cureți înainte de a se usca.
  • Fii sigură că tot ce intră în frigider este foarte curat. Adică, fără dulceață, iaurt sau sosuri prelingându-se pe recipientele în care sunt stocate.
  • Aruncă o privire zilnic în frigider și vezi ce produse au expirat, ce mâncare gătită are mai mult de 3 zile sau ce legume și fructe s-au veștejit.
  • În fiecare săptămână șterge ușile, inclusiv marginile și partea de sus a frigiderului cu o soluție nu foarte concentrată, formată din detergent lichid de vase și apă. Acordă o atenție deosebită zonei din jurul mânerelor.
  • Lunar, spală interiorul frigiderului cu o soluție formată din 2 linguri de bicarbonat de sodiu și 250 de ml de apă caldă. Nu se utilizează alți detergenți în interiorul frigiderului pentru că lasă mirosuri care pot fi absorbite de către alimente.
  • Dacă descoperi pete uscate, lasă un prosop înmuiat în soluția de mai sus pe respectiva pată cam 10 minute. De cele mai multe ori, pata devine ușor de îndepărtat după acest procedeu. În cazul în cae pata este dificil de înlăturat, repetă procedeul.

1 COMENTARIU

  1. sunt foarte atenta cu frigiderul…toate acoperite cu ceva.cand il curat folosesc produs special pt. asa ceva si dupa o limpezire cu apa si bicarbonat de sodiu,chiar lasa un miros foarte placut.

Lasă un comentariu