Epilarea cu pastă de zahăr

Epilarea cu pastă de zahăr

0

Astăzi vă voi vorbi despre epilarea cu pastă de zahăr Alexandria Professional.

 

Am avut parte de aceastăWax treatment experiență cu ajutorul unui voucher, astfel că mi-am putut satisface curiozitatea la un preț acceptabil. Trebuie să precizez două lucruri încă de la început. În primul rând, epilarea cu pastă de zahăr îmi făcea cu ochiul de multă vreme, eram foarte curioasă cum e. În al doilea rând, din păcate, epilarea cu pastă de zahăr este o idee mai scumpă decât epilarea cu ceară naturală și veți înțelege imediat de ce. Nu este însă vorba de vreun preț astronomic, dimpotrivă, în funcție de zonă, cu 5-10 sau maxim 15 lei mai mult.

Pasta de zahăr este foarte naturală. Avantajele sunt multiple, în special în comparație cu ceara naturală. Epilarea cu pasta de zahăr se poate face și pe acele porțiuni pe care epilarea cu ceară e imposibilă, pe varice de exemplu, pentru simplul fapt că pasta se folosește la temperatura camerei, neîncălzită, astfel că leziunile provocate pielii de faptul că uneori ceara este prea fierbinte sunt eliminate din start. De asemenea, foliculita este și ea eliminată, pentru că pielea nu este agresată (cum se întâmplă la ceara caldă). Mai mult, pasta de zahăr este extrem de eficientă în cazul firelor mici și a celor de sub piele (în timpul epilării se produce și un mic peeling), nu le rupe iar creșterea se produce în mod sănătos și fără iritații. Pasta se infiltrează în folicul, fiind posibilă îndepărtarea firelor de păr mici și foarte mici.

Dezavantajul cel mai vizibil al acestui tip de epilare este că durează mai mult decât epilarea clasică cu ceară. În cazul meu, pentru picioare scurt, brațe, axilă și mustață a durat vreo oră și ceva și asta nu pentru aș fi vreo maimuțică ci pentru că procedeul este unul care necesită ceva timp.

sugaring epilare cu zaharCum decurge procesul? Cosmeticiana demachiază zona de epilat, o dă cu tonic, după care aplică pudră de talc. Aceeași pudră de talc este folosită și pe mănușa specială (din latex, dacă nu mă înșel), aceasta având rolul de a evita încălzirea pastei și implicit, eșuarea procedurii. Se ia o bucată de pastă pe care cosmeticiana o întinde pe o porțiune de câțiva centimetri, în sensul creșterii firului de păr, după care are loc smulgerea. Îndepărtarea pastei cu tot cu fire nu e însoțită de durere, ca în cazul epilării cu ceară caldă.

După epilarea propriu zisă, locul se șterge cu tonic și se aplică o cremă hidratantă. Partea bună e că nu rămâi lipicioasă după această procedură și chiar dacă mai rămâne vreo urmă de pastă de zahăr, ea poate fi foarte ușor îndepărtată cu un pic de apă.

Un alt atu al acestui tip de epilare este că pasta în sine este antibacteriană și deci extrem de igienică.

Din nefericire, există un singur curs pentru a învăța cum să folosești pasta de zahăr, după cum există doar un brand de pastă, respectiv Alexandria Professional.

Cocluziile mele după această experiență? Mi-a plăcut, m-a atras foarte tare ideea că nu e o metodă agresivă pentru piele și mai ales faptul că, după vreo 3-4 ședințe, se pare că efectele încep să se vadă, în sensul că firele de păr se răresc considerabil. Personal am constatat acest lucru pe brațe, unde nu mă epilasem până acum (nu era nevoie) și unde, după încă vreo 2 sau 3 ședințe, probabil că nu o să mai am vreo problemă cu firele de păr vreodată. Pe de altă parte, am avut anumite neplăceri în momentul în care firul de păr a început să crească, dar dau vina pe pielea mea nu pe procedura în sine.

Epilarea cu pastă de zahăr mi se pare o alternativă perfectă pentru epilarea cu ceară caldă, e o experiență mai puțin traumatizantă. Pielea a rămas extrem de fină după epilat, m-am simțit ca divele din reclame pentru câteva zile. Bineînțeles că nu se întâmplă minuni, cel puțin nu peste noapte, însă experiența mi-a plăcut mult de tot și, chiar dacă implică costuri mai ridicate, sunt tentată să o încerc din nou.

NU SUNT COMENTARII

Lasă un comentariu