Grădini verticale

Grădini verticale

6

Sunt pasionată de bucătărie și mereu tentată să personalizez rețetele noi pe care le încerc. De multe ori îmi lipsesc condimentele, pe care le consider esențiale pentru un gust deosebit al mâncărurilor. Din păcate, oferta de ierburi proaspete din magazinele din România este destul de săracă.

gradini-verticale-2Cele mai frecvent întâlnite condimente sunt busuiocul, rozmarinul, oregano și alte plante aromate pentru gătit, dar aproape toate sunt uscate. Cele uscate pot fi și ele folosite, însă prefer plentele verzi. Unde pot fi găsite, la un preț accesibil? Din propria grădină! Necesitatea de a avea o sursă de condimente mereu disponibile pentru a fi incluse în bucate m-a inspirat să creez o grădină verticală!

Avantajul acestei grădini este că poate fi dispusă și într-un apartament. Am selectat câteva poze cu sugestii pentru grădini de diferite tipuri, nu contează însă atât aspectul fizic cât utilitaea grădinii.

gradini-verticale-3Să ai plante aromate proaspete mereu lângă tine este un avantaj incotestabil pentru orice gospodină care iubește să gătească. Plantele aromate au proprietatea de a conferi un gust deosebit mâncărurilor, fără de a aduce un surplus de calorii. Dacă le cultivi singură, nu e nevoie să arunci banii pe condimentele din comerț. Pe lângă busuioc și oregano, în mica mea grădină crește pătrunjel, mărar și leuștean!

6 COMENTARII

  1. As vrea sa pun pe balcon ( deschis) un astfel de palet de lemn in care sa cresc ierburi pentru bucatarie, salate etc poate si flori.

  2. Superb! Si de interior! Ieri am vazut o idee grozava la cei de la Bakker…dincolo de preturile exorbitante cel putin pentru noi, am vazut acolo cateva idei grizave. De pilda intr-un ghiveci se pot planta flori – in special cu bulb care infloresc la momente diferite ale anului si care in functie de dimensiunile bulbului sunt la o anumita adancime ingropate! Am in studiu acum niste bulbi de frezii sa vedem cum vor evolua in zona montana!

  3. Gradinile verticale sunt frumoase, dar ca si in cazul celorlaltor gradini, parerea mea e ca planuire adecvata pentru irigatie este esentiala.

  4. Cel mai recent proiect realizat de firma Green Over Grey este o grădină verticală 132 de metri patrati, situată pe terminalul principal al Aeroportului Internațional Edmonton, provincia Alberta, Canada.

  5. Super ideea, eu acum incerc sa-mi fac in balcon un amenajament cu o moara de vant in miniatura si pe langa ea, pamant si flori, insa nu gasesc o moara de vant de lemn la care sa ii functioneze roata.

Lasă un comentariu