Tot ce trebuie să știi despre Hallux Valgus

Tot ce trebuie să știi despre Hallux Valgus

Fiecare femeie își dorește să fie frumoasă, pentru că astfel ea se simte bine în pielea sa. Dar pentru a-ți păstra frumusețea, trebui să fii sănătoasă. Pornind de la acest gând, am hotărât să vă vorbesc astăzi despre frumusețea picioarelor și să vă informez despre boala secolului care o afectează.

hallux-valgus-1280px-1024pxMonturile (Hallux Valgus) reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale antepiciorului, caracteristică femeilor de toate vârstele. Monturile se caracterizează prin devierea degetului mare spre exteriorul picicorului și a metatarsianului I spre interior, adică nu creste nici un os în plus, ci apare un dezechilibru muscular care duce la o deformare a poziției și raporturilor osoase.

Cauzele apariției monturilor

back_pain_footwear-minApariția monturilor este cauzată de următorii factori:
– factori degenerativi: înaintarea în vârstă
– statici: piciorul plat
– supraponderabilitatea: are impact direct asupra tuturor articulațiilor membrului inferior
– obiceiuri vestimentare nesănătoase : încălțăminte înaltă și strâmtă
– factori ereditari: copiii ai căroror mame au avut monturi, în principiu, vor dezvolta și ei.

Tratamentul monturilor

foto-hallux-valgus-copyTratamentul chirurgical

În urma unei intervenții chirurgicale de îndepărtare a monturilor se poate corecta deformația degetului afectat de monturi, ceea ce înseamnă că și durerea va fi ameliorată.

 

Laserterapia

Un procedeu terapeutic ce constă în aplicarea, direct pe piele, a unei surse de lumină. Această energie luminoasă penetrează țesuturile și declanșează modificari biologice, care conduc spre intensificarea circulației sanguine locale și înlătură temporar durera.

86938_1Masaj

Se face prin proceduri de efleuraj și fricțiune, alături de câteva mobilizări pasive în toate direcțiile, inclusiv mișcarea de circumducție.

Kinetoterapia

Un complex de exerciții cu scop de tonifiere, mobilitate și înlăturare a durerii piciorului. Se folosește banda de alergat, la început în poziție orizontală, apoi în plan înclinat, unde se reduce mersul. La spalier se optează pentru exerciții de vârf-călcâi, ridicări de vârfuri, genuflexiuni.

Orteze

Tratament modern pentru durerea provocată de monturi. Aceste orteze pot fi purtate cu orice tip de încălțăminte, ziua și noapte și chiar în timpul sportului. Purtarea acestor orteze asigură ameliorarea durerii, amplasarea corectă a degetelor și păstrarea mobilității piciorului.

Dacă îți plac pantofii, sportul, dansurile sau pur și simplu picioarele frumoase, însă te chinuie monturile, nu ezita să-ți alegi tratamentul corespunzător ție și să tratezi problema.

8 COMENTARII

  1. Da, intr-adevar e boala secolului. Am multe prietene care sufera de monturi, dar nu gasesc cum sa-l trateze. Poate ne spui care este cel mai eficient tratament?

  2. Am aceasta problema. Am incercat aproape tot, in afara de interventie chirurgicala si ortenze. Vreau sa incerc ortenzele, dar nu stiu care sa le aleg, sunt atat de multe pe piata………..

  3. Este cineva care a incercat ortenzele pentru monturi? Vreau sa incerc si eu, ca am dureri insuportabile din cauza monturilor, dar nu stiu care sunt eficiente.

  4. Am facut eu o interventie chirurgicala ca sa scap de monturi. Ce pot sa va zic…. pe langa faptul ca mi-au ramas semne de la operatie, peste 3 ani monturile s-au intors. Acum caut ortenze, poate ele imi vor stopa cresterea monturilor

  5. Un alt motiv al aparitiei monturilor sunt dezechilibrele hormonale aparute fie la pubertate, fie la menopauza (cele mai frecvente situatii). Mie mi-au aparut la 14 ani datorita unui dezechilibru hormonal urat. Nu eram nici supraponderala, nici picior plat, nici incaltaminte gresita si nimeni in familie nu are. La un moment dat s-au oprit din evolutie si stagneaza de atunci. E un motiv putin cunoscut si duce la slabirea ligamentelor care la femei sunt mult mai elastice decat la barbati, apoi la deplasarea lor. Cel putin nu ma dor (mai deranjeaza ce-i drept) dar nimic deosebit. Sunt sigura ca multe dintre paciente ar putea acum sa isi explice de ce si cand au facut monturi. O zi buna 🙂

Lasă un comentariu