Ordine în 5 minute

Ordine în 5 minute

5

Multe prietene mi-au spus că, deși au în program curățenia săptămânală și fac tot posibilul să păstreze casa în ordine în restul săptămânii, acest lucru nu prea le reușește. Fie că este vorba despre un sertar cu haine în care nu mai găsesc absolut nimic, fie că se referă la teancul de hârtii de pe birou, cordinea le scapă de sub control într-un fel sau altul.

Pentru a menține ordinea în casă este neoie de timp, organizare și cunoașterea unor trucuri profesionale de magie. Dacă ai la dispoziție 5 minute în care nu știi ce să faci, iată câteva idei care te vor ajuta să ai mai multă ordine în casă:

Smiling young black woman with sponge and rubber gloves cleaning kitchen

  • Du gunoiul;
  • Adună gecile, eșarfele, gențile sau orice mai ai în cuierul de la intare și pune-le la locul lor;
  • Aruncă un ochi prin frigider și scapă de tot ce este expirat sau crezi că nu se va mai consuma;
  • Sortează corespondența și aruncă pliantele, reclamele, plicurile goale, ziarele citite, etc.;
  • Studiază produsele din congelator. S-ar putea sa găsești multe alimente de care ai uitat complet. Amintește-ți de ele când faci următoarea listă de cumpărături.

Orice idee nouă este binevenită. Lista rămâne deschisă.

5 COMENTARII

  1. uf, nu sunt singura care are impresia ca nu mai termina niciodata cu curateniaa… uff zici ca numai asta fac de cand am copil, curatenie, mancare, spalat, calcat si sa am grija de bebe… si intr-adevar sotul meu parca nici nu vede cand nu e curat, de fapt prea putin ii pasa; eu chiar nu inteleg cum sunt barbatii astia si nu-i deranjeaza. poate pentru ca acum sunt toata ziua acasa ma stresez mai mult in privinta asta, cand mergeam la serviciu, apoi la scoala si la inot si ajungeam seara la 11 acasa nu mai aveam nici o treaba cu curatenia… de fapt nici nu era mizerie pentru ca nu avea cine sa faca, eram plecati toata ziua…

  2. Eu, fiind alergica, tin foarte mult la curatenie. Dezordinea: jucarii, haine, etc, nu ma deranjeaza atat de mult si nici nu ma arunc sa le adun cand intra cineva pe usa, decat daca juma’ din ele sunt peste tot, mai putin in camera copilului. DAr munca domestica se imparte fair-play, caci mai avem si o curte si o gradina de intretinut si nu e chiar usor.

Lasă un comentariu