Sucurile naturale, un pas înainte pentru sănătatea ta

Sucurile naturale, un pas înainte pentru sănătatea ta

Astăzi e la modă să mănînci sănătos sau să te menții în formă prin activități sănătoase, fie yoga, fitness, alergări prin parc sau shaping.

Nu contează atât de mult modul în care ai grijă de fizicul şi de sănătatea ta, important este că îţi rezervi timp pentru asta, că îţi place să fii în formă şi să ai grijă de ce și cât mănânci.

Un mod natural de a fi în formă și  doză de sănătate și vitalitate sunt sucurile naturale. E o plăcere să-ţi pregăteşti un pahar mare de suc proaspăt în fiecare dimineaţă. Un avantaj al acestor sucuri  este potenţialul antioxidant. Elementele ce se conțin în sucurile naturale au proprietăți antioxidante ce protejează organismul de unele boli grele, cum ar fi afecţiunile cardiovasculare sau cancerul. Pentru o imunitat fortificată și o stare mai bună de sănătate e suficient consumul a 250 ml de suc de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara.

sucurile naturale sanatate

Unii cercetători afirmă că, pentru un efect de detoxifiere accentuat, unele sucuri pot fi combinate cu apă plată. Prefer sucul natural nediluat cu apă şi nu am nici o problemă cu digestia. În fiecare dimineaţă îmi fac un pahar cu suc proaspăt  din legume combinate cu fructele. Săptămâna aceasta am încercat combinația originală dintre morcovi și portocale.

Prefer să consum sucul pe stomacul gol, cu 15-20 de minute înaintea micului dejun. Timpul necesar pentru procedura de preparare a sucurilor poate fi un impediment pentru multe persoane, însă efectul și beneficiile pentru sănătate merită orice efort.

Seara prefer să consum sucul cu o oră înainte de somn, contrar principiului ce afirmă că nu trebuie de mâncat nimic cu 3 ore înainte de somn Acest obicei îmi asigură doza necesară de energie. Am molipsit câteva prietene care au preluat acest obicei și au fost plăcut surprinse de rapiditatea preparării sucului.

Sucurile proaspete, combinate cu 30 de minute de mișcare în fiecare zi sunt un efort minim cu un efect considerabil pentru sănătate. Încercați!

5 COMENTARII

  1. zeama de la 2 lamai mari cu 1.5l apa, cu/fara zahar…minunata si tine de sete. eu am un an de cand beau cate o sticla de asta pe zi si mi se pare mult mai ok decat sa bag sucuri viu colorate 100% naturale din supermarket. 🙂

  2. Eu cand vad pe o cutie/flacon de suc 100% natural ma astept ca acel suc sa fie natural 100%, adica stors si pus acolo, Cand citesti pe cutie vezi ca de cele mai multe ori continutul de suc natural este de cel mult 5%.
    De ce se permite vanzarea unor astfel de produse ? De ce nu se interzice folosirea textului “100% natural” daca acel suc contine mai putin de 5% suc natural ?

  3. Sunt in kaufland mai multe sucuri naturale, dar presupun ca si in restul supermaketurilor sunt. Nu mai stiu sa-ti zic nume, trebuie sa te uiti pe eticheta.
    La sucurile din mere ai sanse mari sa gasesti fara aditivi, nu stiu de ce, presupun ca marul se conserva mai bine si are un gust suficient de puternic ca sa nu necesite zahar si conservanti.

  4. Eu cred ca foarte sanatos sa bei sucuri naturale, dar preparate in casa nu cele din comert pt spre ex.chiar am vazut un reportaj in care era vorba de sucuri naturale din comert, in care un pahar de suc de portocale are mai mult zahar decat un pahar de cola. Eu beau dimineata suc de mere sau fructe amestecate un mar un kiwi un grafruit, si consum zilnic 2 cani de ceai verde neindulcit.

Lasă un comentariu