Top 15 trucuri utile în gospodărie

Top 15 trucuri utile în gospodărie

0

1. Guma de mestecat lipită pe covor este dificil de curățat. Trebuie “ciupită” cu degetele, cu multă răbdare, cât mai mult din guma lipită. Resturile se pot curața cu ajutorul unui tampon înmuiat în terebentină, spirt sau benzină.

2. Marmura pătată de rugină se poate curăța cu un tampon înmuiat într-o soluție fierbinte dintr-o linguriță de acid oxalic (se folosește cu prudență, deoarece este toxic) amestecat cu 1 pahar de apă, după care se spală cuo soluție de amoniac concentrat (1 linguriță într-un pahar cu apă).wiping-counter

3. Scrumul de țigară curață perfect petele de pe obiectele nichelate.

4. Mobila pătată de grăsime se spală cu apă fierbinte, apoi se acoperă, timp de câteva ore, cu o pastă din pulbere de magneziu sau talc, îmbibată cu benzină. La sfârșit, se lustruiește cu o cârpă moale.

pete-ulei5. Petele de grăsime de pe țesăturile de mătase sau nailon se pot curăța îmbibând locul pătat cu glicerina după ce se pun de ambele părți ale țesăturii bucăți de sugativă, mai mari decât suprafața pătată. Sugativa va absorbi glicerina cu tot cu pata de grăsime. Se repetă operațiunea pâna când pata va dispărea complet. Abia atunci se poate spăla țesătura cu apă calduță și detergent.

6. Culorile covoarelor și ale tapiteriilor se înviorează, dacă se șterg cu o perie înmuiată într-o soluție de apă cu amoniac (1 lingură de amoniac la 1 litru de apă).

7. Cafeaua se curăță când pata este proaspată doar cu apa caldă și detergent, iar dacă este mai veche se tamponează cu glicerină, apoi cu apă caldă, iar la sfârșit cu apă oxigenată.

8. Petele de ciocolată se scot astfel: se rade stratul superficial de ciocolată, se degresează locul cu benzină sau un alt solvent, după care se curăță cu peria.

9. Dacă haina preferată s-a pătat cu sucuri naturale de fructe (cireșe, vișine) sau iarbă se poate curăța astfel: se spală cu multă apă dacă petele sunt proaspete sau cu lapte cald, dacă petele sunt mai vechi.

652x450_081834-cum-sa-folosesti-otet-alb-la-curatarea-ferestrelor10. Pentru eliminarea petelor de var de pe geamuri se folosește cu succes apă și oțet.

11. Petele de ruj se îndepărtează cu spirt, apoi se spală cu săpun.

12. Petele de transpirație de pe cămăși și bluze se pot scoate cu oțet. Se amestecă 2 litri de apă calduță cu un păhăruț de oțet și se înmoaie partea murdară a rufei timp de o ora, după care se spală intreaga haină în mod obisnuit.

13. Petele de ceai de pe fața de masă se pot îndepărta cu zeama de lămâie. Se stoarce o lamâie deasupra lor, se lasă 5 minute să acționeze, apoi se freacă cu un burete și se clăteste cu apă.

14. Obiectele de sticlă pătate pot fi curățate, dacă sunt frecate cu un tampon îmbibat într-un amestec din suc proaspăt de cartofi cu o lingură de oțet. Apoi se clătesc cu apă fierbinte.

652x450_9ede1f5b5b24b5212471393483590515. Petele de grăsime de pe faința din spatele aragazului pot fi curățate mai uțor cu un amestec de praf de cretă cu oțet. După tratare, se limpezește faianța cu apă fierbinte. Pentru a-și recăpăta strălucirea, se șterge cu amoniac.

NU SUNT COMENTARII

Lasă un comentariu